Hardy HolmHardy Holm -  Huvudinstruktör

Jag började träna Goju-Ryu för drygt 35 år sedan. Under olika perioder i livet har jag försökt utöka mina kunskaper om andra kampformer, i första hand Ju Jutsu och Aikido, men även Thaiboxning, FMA och Judo har varit spännande att bekanta sig med. På senare år har intresset för kobudo (vapenträning) vuxit, och även om det inte är en del av den ordinarie träningen försöker jag dela med mig av det jag lärt mig några gånger per termin.  Även om jag har fascinerats av andra kampformer har jag alltid haft mitt hjärta i Goju-Ryu. Framför allt på grund av tempoväxlingarna från det brutalt effektiva (go=hårt) till det mer mjuka och följsamma (ju=mjukt). 

Jag arbetar heltid med IT, men övrig tid handlar i stor utsträckning om träning. Som tur är delar både min kärlek och min son intresset för kampkonst i samma utsträckning som jag, vilket gör att vi får mycket värdefull tid tillsammans.

Du är alltid välkommen att besöka och träna med oss, vare sig du bara är nyfiken på vad vi gör, på genomresa eller vill träna med oss som medlem i föreningen.

Att börja träna Goju Ryu Karate - Mariefred

Välkommen till Mariefreds Karateklubb

Trots att Mariefred är ett litet samhälle, även om man räknar in Stallarholmen och Åkers Styckebruk, så är kampsport populärt.

I Mariefreds omnejd hittar du bl.a. MMA, Ju Jutsu, Taekwondo, brottning med flera. Är du intresserad av att prova på så rekommenderar vi att du tar dig tid att besöka de olika föreningarna och se vad som passar just dig.

Läs mer: Att börja träna Goju Ryu Karate - Mariefred

Att börja träna Goju Ryu Karate - Trosa

Välkommen till Trosa Karateklubb

Kom och hälsa på oss och ta del av en härlig stämning. Barn och vuxna tränar tillsammans vilket ger ett perfekt tillfälle att samla hela familjen kring ett gemensamt intresse.

Klubben startades 2003 på initiativ av några föräldrar vars barn ville träna kampsport. Att inget fanns på orten hindrade inte att man såg till att få dit en skola. Allt från första träningstillfället har intresset varit enormt och vi är idag nära 100 personer som tränar i tre olika grupper.

Läs mer: Att börja träna Goju Ryu Karate - Trosa