Jullovet 
Vi fick hjälp av Sigge och Lelle att vika 2200 broschyrer och klippa affischer. 
Många ställde upp att dela ut affischerna: Susanne och Håkan, Camilla och Heike, Susanne och Peter, Marja och hennes dotter samt Maria och Matilda. Alla trotsade kylan och jobbade som sjutton.

 

Teori "tuffa föreläsningar i filosofi"
Alla fyra Trosa föreläsningar var hemma hos Hardy & Karin i Tystberga. Vi bjöd på fika, stort tack till Susanne som hjälpt till med att baka. I Mariefred bjöd Maria Kopsch på lokal mitt i stan. Till vår stora lycka ligger Annas Bageri ett stenkast därifrån och vi såg givetvis till att ha nybakade bullar och semlor därifrån. Föreläsningarna åtföljdes av diskussioner i små grupper

 

 

Vårläger i Mariefred

 

Nytt svartbälte

Camilla har kämpat hårt under elva årstid och tog i år shodan (svart bälte). Tack vare Camillas insats är vi nu lika många kvinnor som män som nått denna höga grad.

 

 

Sommarläger 4K

Första dagen

 


Alla fick en t-shirt med texten 4K

Inom karate finns det fyra viktiga begrepp som egentligen innefattar allt inom träningen. Det är kihon, kata, kumite och kobudo. Alla dessa ord råkar börja på K, därav 4K. 

 

Kihon
Vi tränade på bastekniker var för sig och i parform, samt applikationer för kihon (goshin).

 

Kata
Vi arbetade med den kata varje grupp arbetar med, men även andningskata  (sanchin och tensho) samt bunkai (tillämpning) på kata

 

Kumite
Vi har fyra sätt att fightas på. Vi börjar med shiai kumite där man arbetar med seendet och går sedan vidare till goshin kumite som fokuserar på närmare avstånd. För brunt arbetar man med ju- och go kumite som står för en mjuk och en hård fightingstil.

 

 

Kobudo
Varje eftermiddag avslutade vi träningsdagen med kobudo. Vi var indelade i fyra grupper: tigrar, pandor, tranor och trollsländor som turades om att prova på de fyra vapnen vi fokuserade på i år: bostav med Patrick och Robin, bokken med Lars, tonfa med Hardy och sai med Karin och Camilla.

  

 

Nedan några till bilder från det årliga sommarlägret

 

Sista dagen tränade vi vapen mot vapen

 

Tränarutbildning
Vi hade en dagskurs för våra instruktörer

 

 

Midsommarafton
I år deltog vi som Trosa karate klubb i midsommarfirandet i Västerljung för första gången. Vi som var där och visade upp tekniker var Andrejs, Kjell, Kent, Camilla, Heike, Nikita, Lenni, Tintin

 

 

Sommarträningar
Som varje år har vi sommarträningar utanför Gripsholm i Mariefred varje torsdag. I år höll sig värmen i länge så lördagsträningarna fortsatte vi att ha på samma plats fast terminen var i full gång.

 

Höstlägret 
Vi tränade på kihon, kumite, kata, goshin, ukemi, nage waza och bostav. Vi tränade med pads. Uppstartsträningen hade tema insida utsida, främre och bakre handen. Teori var om ord och begrepp inom karate, med fokus på inbugningsceremonin, hai och uss samt lite om våra mästare.

 

På uppdrag av Svenska Karateförbundet via Budokommittén
Vi har haft föreläsningar och seminarier runt hela Sverige. Vi har bland annat varit i shotokanklubben i Lund och Åsele, i Göteborg med Västra Karateförbundet samt i Skellefteå med Övre Norrlands Karateförbund.

 

Lunds goju ryu
Gradering i Toms skola i Lund

 

Träningshelg i Lund
På lördagen hade vi träning och teori hos Lunds Goju Ryu. Flera från Mariefred och Trosa åkte ner för att hälsa på och träna med Tom och hans elever
Söndagen var alla inbjudna till träning samt föreläsning med Lunds Shotokan klubb

 

 

Graderingar
Vi har gradering fyra gånger om året. I år hade vi förutom en shodan gradering även gradering till brunt för Patrik Roos som tränat i 7 år, flertal till grönt.

 

Avslutningsträningar
Denna gång med en bild från Mariefred. Det hägrande bullfatet som belöning skymtar i förgrunden.