Students of Goju Ryu
Javier Martinez

Seiuchin

Boken som tog 5 år att leverera och kostade vid beställningen 130 kronor men när den äntligen kom hade priset stigit till 9000 kronor.

När boken kom ut år 2000 så gavs den ut av ett litet förlag och i tämligen liten omfattning. I vanlig ordning lade jag in en beställning och väntade, och väntade, och väntade. Efter ett par månader så blev det känt att förlaget gått i konkurs och någon bok skulle jag inte få se.

Jag försökte då leta efter boken på ställen som Amazon, Ebay och Abebooks, där de men sällsynta intervaller kunde dyka upp, men med ett tiodubblat pris. Efter några år så fick man betala ca 9000 kronor om man ville bli en lycklig ägare till boken. Eftersom man kan få många böcker för de pengarna så fick jag suckandes ge upp tankarna på boken.

2005 hittade jag ett okänt paket i brevlådan. Där låg boken jag vid det laget hade glömt bort att jag beställt. Boken kom med ett ursäktande brev av den nya ägaren som köpt upp det gamla förlaget med inventarier, hittade de gamla beställningarna och bestämde sig för att sent om sider leverera. Tala om överraskning.
Jag var inte ensam om att få boken, och idag finns det följaktligen fler på marknaden och kan enkelt köpas för en trehundring. Några som betalade kopiösa mängder surt förvärvade riksdaler något år tidigare måste ha gråtit sig till sömns många nätter.